Saturday, February 14, 2009

Ρέμα Πυλαίας - Stream of Pylaia

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει!Οι αμυγδαλιές εδώ στη γειτονιά είναι σε πλήρη ανθοφορία.Τα πουλιά και αυτά ετοιμάζονται σιγά σιγά να υποδεχτούν την άνοιξη.Μια βόλτα για παρατήρηση στο ρέμα είναι πάντα ενδιαφέρουσα.

The almond trees with many flowers.The birds are also waiting to come the spring.Taking a walk in my local patch , stream of Pylaia , is everytime interisting.


1 comment:

Anonymous said...

το ρεμα της πυλαιας παλαιοτερα ειχε και ψαρακια "mosquito fish" και επισης αυτα με τη σειρα τους προσελκυαν νεροχελωνες οι οποιες ηταν και αφθονες στο ρεμα, αυτα τα ψαρακια εξαφανιστηκαν απο κει οταν καποιος βλακας απο εναν οικισμο ποιο πανω που πηγαζει το ρεμα, αντλουσε νερο για να ποτισει το χωραφι του, ετσι ξεραθηκε σε καποια φαση και ψοφησαν.
Βεβαια τωρα δεν γινεται κατι τετοιο και υπαρχει νερο παντα δεν εξαφανιστηκαν απο την βρομια του νερου!!! ειναι πολλυ ανθεκτικα ψαρακια και ενδιαφερομαι να ξαναβαλω μεσα σε συνεργασια και με αλλα ατομα!!!
Επισης στο ρεμα αυτο υπαρχουν σημερα ευρωπαικες σαλαμανδρες καφε χρωματος οι οποιες την ανοιξη γεννουν εκει, ακομα υπαρχουν βατραχοι και καμια φορα ποντικια που παιζουν και αυτα το ρολο τους οπωσς επισης και διαφορα ειδη φιδιων χελωνες της ξηρας και σαυρες!!!

Άνθη του Νοέμβρη